ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияНовини

400 млади хора ще се включат в проект „Активни младежи“

„Близо 400 младежи ще вземат участие в различни събития, уеб конкурси, информационни кампании и неформални обучения за придобиване на нови умения и повишаване на компетенциите и квалификацията си“ – това заяви на встъпителна пресконференция Нели Караджова – ръководител на проект „Активни младежи“, договор № 25-00-68/18.07.2023г., финансиран от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10 А от Закона за хазарта за 2023 г.

Проектът е на стойност 49 179,80 лв., с продължителност от 5 месеца и се осъществява в периода 01.09.2023 г. – 31.01.2024 г. от сдружение „Национална асоциация за развитие и подкрепа“.
Следващото събитие, което ще се реализира по проекта ще бъде в средата на месец октомври в парк „Лаута“. Очаква се мероприятието да събере на едно място значителен брой младежи, които да се включат в организирани уъркшопи на открито, викторина с награди и много други забавления, а накрая за доброто настроение на всички ще се погрижи Емил Христов – хип-хоп и поп изпълнител, любимец на младежите и разпознаваем както с песните си, така и с участието си с половинката му Калина в риалити шоуто „Един за друг“.

В края на месец октомври ще стартират и безплатните обучения, планирани по проекта – 30 човека на възраст между 15 и 29 години ще имат възможност да вземат участие в онлайн обучение на тема „Предпериемач във виртуалния свят“, където ще получат базови умения за успешна реализация в интернет пространството. Други 30 младежи, младежки работници, лидери, специалисти, педагози ще преминат обучение за повишаване на компетенциите и квалификацията си за работа с млади хора.

Съвсем скоро стартира и информационната кампания по училищата на територията на града, която ще продължи през целия период на проекта и която има за цел превенция и предпазване на младите хора да попаднат в групата NEET’s (младежи, които нито са обхванати от образователната система, нито са в трудова заетост), затова е и насочена към подрастващите на възраст между 15 и 19 години. Информационните кампании ще променят нагласите на младежите, помагайки им да вземат решение за включване в заетост след завършване на средното си образование, продължаване на образованието си или участие в неформални обучения за повишаване на ключови компетентности, елиминирайки фактора NEET’s.

В края на годината ученици, студенти, младежи до 29 г. ще имат възможност да се включат във видео уеб конкурс, с предложение за реализиране на своя уникална идея за младежка инициатива или събитие с обществена и социална значимост, като победителите ще си спечелят смарт часовник, шумоизолиращи слушалки или блутут аудио колонка.

По проект „Активни младежи“ в момента се провежда и допитване, на базата на което ще бъде изготвен анализ, идентифициращ характеристиките, нуждите и потребностите на целевите групи по проекта. Документът ще даде информация за това от какво имат нужда младите хора в днешно време и в какъв тип инициативи на местно и национално ниво биха имали желание да се включат. Освен това ще бъдат фиксирани интересни методики и похвати за работа с младежи.
Анкетата е достъпна на следните линкове:

Анкета за анализ на нуждите на младите хора

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeoNqtT1uZ5bfBZunFeHRxP5dJu9cMignbg6n0h4A7rugdq5g/viewform

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина